#Macedonia: Frame In продукција победник на натпреварот за фотографија во Adidas

Во 2015 FrameIn Продукцијата влезе во натпревар за фотографија за глобалниот спортски бренд “Адидас”. Фото сесијата се одржа на 27 април 2015 година во Скопје, Македонија. Екипата за овој проект се составуваше од фотографите на  FrameIn продукцијата  : Арбен Фејзулаху и Ерман Мемеди и како модели беа : Алмедин Исмаили и Дрита Ислами.

Во оваа натпреварување учествуваа над 3500 продукции од целиот свет. FrameIn продукцијата беше избран за победник на категорија А и освои 2 награди: “специјална награда” за  FrameIn продукцијата и наградата “Уметничко лице” за Алмедина Исмаили.

Огромно задоволство беше да се работи со  FrameIn продукцијата за проектот на Адидас. Од почетокот верував и ја ценев работата на  FrameIn  и заедно ги споделувавме нашите креативни идеи за овој проект. Јас сум среќен и горд што бевме во можност да реализираме еден забавен и професионални концепт за Адидас во Скопје. Би сакал истотака да се заблагодарам на жирито на Адидас што ме почестија со наградата “Уметнички лице”, рече наградуваниот модел Алмедин Исмаили.

Almedin Ismaili, Arben Fejzullau dhe Erman Memedi fitues te Adidas foto sesion

FrameIn продукцијата добитник на “Специјална награда ” и Almedin Исмаили добитник на “Уметничко лице 2015” Награда од Адидас. Во сликата: Алмедин Исмаили, Арбен Фејзулаху и Ерман Мемеди.

Минатата година направивме фото сесија со глобалниот спортски бренд “Адидас”, во соработка со нејзиното преставништо во главниот град на Белгија, Брисел. За овој проект, ние се обидовме да ја покажеме нашата креативност во вистински момент и ја затворивме со со успех последната фото сесија која беше оценета од професионално жири во компанијата на Адидас. Тоа беше големо задоволство и посебно искуство за нас да работиме со оваа голема компанија, рече Арбен Фејзулаху продуцент.

FrameIn продукцијата е основана во 2009 година, на чело со директорот и продуцентот Арбен Фејзулаху и Ерман Мемеди, филмски режисер и монтажер. Оваа филмска продукција има реализирано голем број филмски проекти, реклами, музички спотови и фотосесии. Нивните проекти, учествуваа во разни фестивали, каде што  имаат освоено повеќе награди.

*Read this article in English.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s