“Forgive Me” Directed by Besim Ugzmajli an official selection at the International Filmmaker Festival of New York

“Forgive Me” is a short film directed and written by Besim Ugzmajli, produced by Besim Ugzmajli & Agron Shala. The talented cast includes: Agron Shala, Semira Latifi, Kushtrim Asllani, Ekrem Sopi. Forgive Me is an official selection at the international competition of the 7th International Filmmaker Festival of New York. It is scheduled to screen on Sunday, May 27th, 2018 at 6:00PM at Producers Club Theater. 

unnamed (1)

Meet the Artist: NY Elite Interview with Director Besim Ugzmajli

NY Elite: Congratulations on being an official selection at the prestigious International Filmmaker Festival of New York. What are your thoughts about being accepted at IFFNY 2018 film festival and having your film screen in New York City?

Besim Ugzmajli: Këtë vit është hera e dytë që une jam pjesë e festivalit IFFNY  i cili nga ky vit është festival ndërkombëtar.

Vëertetë ëshë kënaqësi te jem pjese e ketij festivali, kur dihet që organizatorët e këtij festivali për vite me radhë kan kontribuar në promovimin e vlerave kinematografike nga produksione të ndryshme, dhe këto vlera kinematografike i kanë promovuar në një qytet fantastik sic është qyteti i Neë Yorkut.

NY Elite: Out of the 500 submissions world-wide, your film was selected as the top 40 for IFFNY. What does this mean for you in terms of representing your country/city at this international film competition?

Besim Ugzmajli: Filmi im Forgive me tanimë është pjesë e disa festivaleve më të rëndësishme në botë, dukë filluar nga festivalë  që kanë filluar shume vite më parë, pastaj festivale që kanë pasur mysafir personalitete të rëndësishme nga Hollyëood, e deri tek festivalet që jane kualifikuese për Oscars, por më duhet të them që përzgjedhje e filmit në festivalin IFFNY është një kënaqësi e vecant per ne, pasiqë me knaqësi kemi pritur që ky festival të arrij këtë nivel në një shpejtësi të madhe, dhe sigurisht që me shume kurreshtjë do të përciellim ecurinë e këtij festivali, duke iu dëshiruar organizatorëve një edicion të jashtëzakonshmë.

NY Elite: With what project are you partaking at IFFNY 2018? What is it about?

Besim Ugzmajli: Këtë vit jam pjesë e IFFNY me filmin Forgive me/ Më fal, pra një film i shkurtër artistik, i cili film flet për dramën familjare kur dikush i bashkangjitët një lufte të paqart dhe të tmerrshmë. Flitet për raportet e vëllaut të madh më të vëllanë e vogël, me nënën e tyre dhe gruan e vëllaut të vogël. Nëse flasim për subjektin, atëherë, flitet për një djal të ri, Bujarin, i cili i pasi manipulohet që të shkoj në luftë në Siri, ai kërkon nga vllau i madh Agroni që të i ndihmoj që edhe gruan ta dërgoj në Siri.

Agroni provon që ta kthej vëllanë ne Kosovë, përderisa nëna e tyre nuk din gjë se cfarë po ndodhë.

unnamed (1)

NY Elite: Who else is involved in the making of this project? Tell us a little bit more about the story and who is in it.  

Besim Ugzmajli: Pjesë e filmit Forgive me, janë një kastë e jashtëzakonshme e aktorëve dhe e ekipës në përgjithësi, duke filluar nga Agron Shala, Semira Latifi, Kushtrim Asllani, Ikballe Qena, Ekrem Sopi, Sherif Bega, Kosovare Hoti, Orik Berani, Adrian Obertinca. Pastaj D.O.P ështe Latif Hasolli, ndërsa unë kam shkruar skenarin dhe regjin.

NY Elite: What message do you want to convey with this project?

Besim Ugzmajli: Mesazhi që paraqet ky film është shumë dimensional dhe ka shumë mënyra të të kuptuarit, por une mendoj që mesazhi më universal është ai i dashurisë në familje, dhe lufta instiktive për ta ruajtur familjen.

NY Elite: The Red Carpet Opening Ceremony and the Awards Gala will take place at the renowned Kaufman Astoria Studios of New York. Do you plan to attend the IFFNY Festival taking place on May 25-29, 2018? What do you want the audience at IFFNY to take away from this film?

Fatkeqësisht nuk do të mund të jem pjesë e festivalit, por do të përpiqem që të kem një përfaqësues të filmit në festival.

NY Elite: What makes a film great for you? Are there certain qualities that make a film better for you?

Besim Ugzmajli: Filmi është gjyhë imazhi i cili arrinë të komunikoj me krejt botën në variante universale, pra meqë ne jetojmë në një kohë që njihet si kohë e imazhit apo koha e komunikimit me fotografi, ateherë filmi është një medium i jashtëzakoshëm që mundëson të rrëfejmë ngjarje unike përmes imazhit.

NY Elite: Top 3 favorite films/projects you have been involved in?

Besim Ugzmajli: Mund të përmedn disa projekte filmike për të cilat jamë shuëm krenar që kam qenë pjesë e tyre, por në këtë rast do të vecoja 3 filmat e mi: Forgive me, The Eaters dhe ERA.

NY Elite: What are your career highlights and achievements thus far?

Besim Ugzmajli: Me filmat e mi që përmenda me lart, por edhe me disa filma të tjerë, kam arritu që të prezentoj në më shumë se 100 festivale ndërkombëtare derimë tani, pastaj jam shpërblyer më shumë se 8 herë me cmime të ndryshme, gjithëashtu kam arritur të krijoj shumë mardhënje të rëndësishme më shumë kineastë nga e gjithë bota, por arritjen time kryesore e konsideroj pasionin e vazhdueshëm për të rrëfyer ngjarje përmes fotografisë.

NY Elite: Do you express yourself creatively in any other ways?

Besim Ugzmajli: Sigurisht, unë krahas filmit me pëlqen jashtëzakonisht shumë edhe teatri e fotografia, kështu që derimë tani kam arritur të realizuj 5 shfaqje profesionale dhe një ekspozitë personale të fotografisë.

Sigurisht Teatri dhe Fotografia më kan ndihmuar jashtëzakonisht shumë në zhvillimin tim si regjisor filmi.

NY Elite: What advice would you give to someone who wants to have a career in filmmaking?

Besim Ugzmajli: Këshilla ime kryesore është që të kërkojnë sa më shumë nga vetja, të jenë këmbgulës dhe shumë konsistetn në projektet e tyre, dhe gjithmonë të i shohin projektet e tyre ne menyrë sa më objektive dhe vetkritike.

Të kenë komuniukim sa më të mirë me ekipën e tyre, dhe të iu ofrojnë atyre respektin dhe kujdesin.

NY Elite: What’s next for you?

Besim Ugzmajli: Tani kam disa plane të rëndësishme që po realizohen gradualisht.

Kam filluar një serial shumë interesant, posa kemi përfunadur episodën e pare, dhe shpresoj që do të jetë një nga tv shoës me të mira që ka pobliku kosovar. Pastaj po shkruj një skenar dhe do të shoh se kur do të filloj me filmin e ri

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s